« We Art Together
Konst föder konst

Inredningskonst

Allt möjligt kan falla under kategorin konst. Antingen är man konstnär och då skapar man hela tiden och överallt, eller så är man inte konstnär och då förstår man sällan grejen med konstnärliga uttryck. Jag brukar kunna avgöra om en person är konstnärssjäl beorende på hur han eller hon inreder sitt hem. Det blir uppenbart så fort man stiger in i ett hem om detta hem är inrett med konstnärssakp eller bara "på vanligt vis". En konstnärs hem ser inte ut som något annat - det är aldrig som hämtat ur ett veckomagasin, heller inte något som känns som något från förr. Ett konstnärligt hem är unikt och djärvt.

Hur kombinerar man baselementen?

Det betyder såklart inte att ett konstnärligt hem inte kan vara möblerat med möbler från IKEA eller Wegot - tvärtom! Det är hur man kombinerar dessa baselement som är avgörande. Jag har själv både soffa och soffbord från Wegot hemma - de har ett väldigt brett sortiment som gör det möjligt att kombinera vitt och brett.

Min Wegotsoffa i kanariegul färg har jag täckt med kuddar från de resor jag gjort. Jag är något av en kuddfodralssamlare och har idag kunnar från nästan världens alla hörn. Varje kudde bär med sig särskilda minnen för mig - det är ljuvligt. Samtidigt har jag en soffa som ingen annan har - garanterat. Medan det mesta av min inredning i vardagsrummet är ganska neutralt i färgerna så är min soffa en hel färgpalett! Den är eventuellt min absoluta favoritmöbel.

*Bilden är från wegot.se - detta är soffan jag har hemma, men med helt andra - och många, många fler - soffkuddar.

7 Nov 2016