« We Art Together
Konst föder konst

Varför ägna tid åt tråkiga saker?

Det är rena rama turen att vi alla är olika. Sådant som jag tycker är roligt tycker någon annan är tråkigt och tvärtom. Jag vet vad jag är bra på, och just det tycker någon annan är jättesvårt. Tänk om alla var likadana? Alla skulle vilja göra just det jag gör och hela världen skulle stampa på en och samma fläck. Vi skulle inte se någon utveckling. Om alla tyckte likadant, skulle vi inte ha nått den position som vi människor har idag, på gott och ont. Det jag vill säga är: hurra för mångfalden! Och det stämmer lika bra inom affärsvärlden också.

Viktigt ägna sig åt det du är bra på

Mångfald innebär bland annat att vi alla är olika, med olika bakgrund, olika styrkor och svagheter. Min svaghet är någon annans styrka. Min svaghet är faktureringar, redovisningar och bokföringar. Som tur är, finns det människor och företag som väldigt gärna vill utföra sådana sysslor. Det finns alltså företag som du kan sälja dina fakturor till. Här ska vi gå igenom några fördelar med att sälja bort sina fakturor.

Är du egen företagare?

Om du är egenföretagare, gör du i princip allt i ditt egna företag. Det innebär att du är VD (inte så illa), marknadschef, säljare, bokförare och administratör, samtidigt som du ska producera det som du erbjuder. Är det i liten skala är det inte så svårt. Har man bara en enda kund som hela tiden ger dig uppdrag och som betalar i tid, då har du ju inga problem. Det är när du växer och får flera uppdragsgivare som det kan bli problem. Det är därför som du ska sälja dina fakturor.

Vad gör man med den som inte betalar?

Får du plötsligt en uppdragsgivare som inte betalar i tid, eller inte betalar alls, men som samtidigt är den som ger dig jobben, kan det vara en svår sits för dig eftersom du både ska leverera produkter och vara en indrivare av den uppdragsgivare som du egentligen vill stå på god fot med. Då kan det vara stor idé att låta någon annan ta hand om just den tråkiga indrivningsbiten och tvinga dina uppdragsgivare att betala helt enkelt.

Outsourca ekonomiavdelningen!

När man väljer att sälja fakturor istället för att själv vänta in den själv slipper du ansvaret för hanteringen av den. Man kan säga att man genom att sälja fakturor outsourcar en tidskrävande och tålamodsprövande del av sin verksamhet till någon som är bättre lämpad att hantera den.

15 Sep 2017